Nieuwsflits   engelspng

Augustus 2019 / Nieuwsflits Shetland Select Sale 

We zijn weer volop in voorbereiding voor de 10e editie van de Shetland Select Sale in Liessel op 26 oktober 2019.

De aanmelding 2019 veiling is open
De aanmelding voor alweer de tiende editie van de Shetland Select Sale is open. U kunt aanmelden tot 7 oktober, maar wees er op tijd bij, want er wordt echt geselecteerd. Het streefgetal is rond de 100 pony's. 

  • Shetland-pony’s van 3 jaar en ouder die moeten minimaal een keer een 2e premie hebben behaald. Midden- en grote maats zwarte pony’s geboren in 2015 of eerder moeten minimaal een 1e premie hebben behaald.
  • Enters en twenters moeten geprimeerd zijn in 2018 of 2019 en de merrieveulens van goede afstamming en geboren voor 1 juli. 
  • Pony's worden veterinair gekeurd op mond en knieën door een bij het NSPS erkende dierenarts. 
  • Drachtige merries moeten in het bezit zijn van een getekende drachtigheidsverklaring van uiterlijk 10 oktober 2019. 
  • Er worden uitsluitend dieren geaccepteerd van bij het NSPS goedgekeurde stamboek selectie A hengsten en merries die dragend zijn ook uitsluitend gedekt van stamboek selectie A hengsten. 

Het bestuur van de veiling selecteert de pony’s zodanig dat er een goede verdeling naar kleur, maat en leeftijd zal zijn, die aan alle voorgaande toelatings- en kwaliteitseisen voldoet en aansluit op de vraag vanuit de markt. Dat wil zeggen dat de veilinghouder inzendingen kan weigeren als in de betreffende maat, kleur of leeftijd al voldoende dieren geselecteerd zijn. De afgelopen jaren was er vooral belangstelling voor de mini en grote maat en was kleur ook een belangrijke factor. Vooral bonten stonden in de belangstelling. 

Inschrijven
Inschrijving kan via deze website. Na het invullen van het formulier op de site, stuurt u goede foto's van de door u opgegeven pony naar ons emailadres:

informatie @shetlandponyselectsale.nl. Let op: een mooie foto verkoopt! Deze foto moet minimaal 1Mb groot zijn als deze digitaal aangeleverd wordt. Bij een slechte foto kan de pony worden geweigerd. Zeker onze buitenlandse kopers maken een eerste selectie vooraf en kijken dagelijks op de site. Goede foto’s zijn dus een reclame. 

Uw aanmelding is pas definitief als u € 25,00 hebt gestort op bankrekeningnummer NL69 RABO 0106582607 ten name van de veilinghouder onder vermelding van "inschrijving veiling". Mocht uw pony niet worden geselecteerd dan ontvangt u het bedrag retour. U hoort snel of u geselecteerd bent. Hoe eerder opgegeven hoe eerder in de groep op de veiling en hoe groter de kans op een goede prijs. 

Wij bevelen deze veiling van harte bij u aan. De prijzen zijn uitstekend de laatste jaren en er is veel belangstelling van kopers. Dus laat u niet weerhouden en schrijf in!

Ook vriend van de veiling zijn?
U kunt voor 20 euro ook VRIEND VAN DE VEILING worden. Uw ondersteuning hebben we hard nodig! Het is ook mogelijk de veiling te sponsoren bijvoorbeeld door een advertentie in de catalogus, interessant voor uw stal want veel buitenlanders kopen een catalogus. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op de sponsorpagina. Voor meer informatie, Ruud van Raak-06-12778167 of via de site een mail sturen www.shetlandponyselectsale.nl.

Veilingpony's succesvol

De veilingpony's blijven succesvol op de binnen- en buitenlandse keuringen, zo werd recent Finesse D. van Stal Juventa dag- en erekampioene op de keuring in Nieuw en Sint Joosland. Zij  werd op de vorige veiling aangekocht,