Nieuwsflits 

Oktober 2022 / Nieuwsflits Shetland Select Sale  engelspng

De Shetland Select Sale verwelkomt u graag op de 11e editie op 29 oktober met een prachtige collectie kwaliteitspony's  engelspng


Op 29 oktober 2022, na 2 jaar COVID sluiting, kondigen wij met heel veel genoegen de elfde Shetland Select Sale aan. We zijn blij dat we een fantastische nieuwe locatie hebben gevonden: 
Manege de Vosberg" in Panningen
Stichting de Cavaliers Helden
Ninnesweg 176
5981 PD Panningen (NL)

En we hebben een prachtige selectie met een grote variatie in maat en kleur van kwaliteits shetlandpony's. U moet er dus bij zijn op 29 oktober! De veilingpony's zijn vanaf 9 uur te bezichtigen en om precies half elf beginnen we met de veiling. In totaal worden er 97 pony's geveild.

GROTE VARIATIE

Het aanbod toont een grote variatie in grootte en kleur. Het merendeel is vos (25) of zwart (26), maar we zijn blij met 21 bonten, 4 palomino's, 4 schimmels, 6 duns, 3 mushrooms en 7 bruinen.
Als we kijken naar de grootte zien we 45 mini's, 22 kleine maat en 30 in de midden- en grote maat.
Veel pony's waren showklasse winnaars of hadden goede fokresultaten en we hebben zelfs 2 verse regionale kampioenen. De junior kampioen mini van Bergharen (24-09-2022) en de volwassen mini kampioen van Heteren (01-10-2022), beiden gekwalificeerd voor de nationale kampioenschappen.

Veulens

Er komen 17 talentvolle veulens in de veiling. Vijf zijn zwart, 3 bruin, 3 bruinbont, 4 vossen, 2 zwartbonten, 1 palomino en 1 black roan.
Negen zullen naar verwachting mini blijven. Een bruin bonte en de palomino kregen onlangs een veulenpremie. Twee bruine veulens zijn van de voormalige Europese kampioenshengst 2012 met goede moederlijnen. De kleine zwarte van de palomino 1e premie vader uit heeft ook een zeer goede moederlijn. In de kleine maat zien we een bruine met wit en een vos beide met goede afstamming en een zwarte met premie.
De 19 worden aangevuld met 7 in de grotere maten. Twee zijn zeer aantrekkelijk gefokte zwarten, één werd getoond en kreeg een premie. De zwarte roan is ook een blikvanger door haar kleur en uitstekende afstamming De twee zwartbonten zijn veelbelovend en komen allebei uit goede fokhengsten.

Jeugd

Er komen 10 jaarlingen en 12 twenters in de veiling.
Allemaal hebben ze premies ontvangen, de meesten al 2 of 3 keer. Binnen de 10 geboren in 2021 zien we 5 mini's. Twee piebalds, één met een uitstekende mini stamboom. De palomino was zelfs rubriekswinnaar op de regionale show in Maren-Kessel. Opvallend is de valkschimmel met premie. De anderen worden naar verwachting kleine maat of laag in de middenmaat. De twee zwarten kregen onlangs premie en één was zelfs rubriekswinnaar. De vos is van een uitstekende afstamming van de toonaangevende vader in de vossenfokkerij. De bruine is zeer interessant gefokt en deed het goed op shows. De vosbonte komt uit een meervoudig nationaal kampioensmerrie en een hengst met een zeer hoge index, de enige goedgekeurde grote maat vosbonte.
Van de 12 tweejarigen zijn er 7 mini. In deze groep zien we de junior mini kampioen van Bergharen 2022. Zeer fraai is de palomino bonte en de andere 5 hebben goede stambomen, één is gefokt uit een bekende showkampioen. De 3 kleine maten zijn twee aantrekkelijk gefokte zwarten, één is een zus van een in 2021 goedgekeurde hengst. De derde is een vos met goede afstamming. Twee zijn in de grotere maten. Een blue dun middenmaat van de beroemde Zandkamp stoeterij en een grote vos van de topstal Elsthof, die door haar topstam echt interessant is voor de toekomstige fokkerij.

Volwassenen

De 24 volwassen minimerries komen in twee groepen in de veiling. Negen zijn vos, waaronder 2 eerste premie merries en een kroon preferente merrie. Een daarvan was onlangs mini kampioen in Heteren en is slechts 79 cm met een 1e premie. De andere 13 zijn palomino (1), cream-dun (2), mushroom (2), bruinbont (2), bruin (2) en zwart (2). Eén bruine en één zwarte zijn 1e premie merries.
In de kleine maat zien we 12 pony's. Vier daarvan hebben een 1e premie. Interessant is dat er 3 bruinbonten in deze groep zitten. De 5 jarige zwarte heeft meerdere eerste premies, is zeer goed gefokt en was onlangs rubriekswinnaar. De 3 jarige zwarte roan is ook een absolute blikvanger.
In de middenmaat verschijnen 6 merries. Twee eerste premies en 3 met een aantrekkelijke kleur en allemaal jong, in de kleuren vosbont, zwart roan en zwartbont.
En tenslotte de uitstekende groep van 14 grote maat merries. Negen zijn zwart, Drie geboren in 2019 met een 2e premie. De andere zwarten met een 1e premie. Ook 2 driejarigen met een eerste premie. Interessant zijn de 2 zwartbonten, ook pas 3 jaar en beide goed gefokt. We verwelkomen ook 2 vossen in deze maat en ook de schimmel kroonmerrie is eveneens zeer interessant.

We zien u graag de 29e!

Kortom, er is voor elk wat wils! Graag tot ziens op 29 oktober in Panningen! Wees erbij! Een suggestie voor hotels en bed and breakfast vindt u ook op deze site.


Bent u benieuwd naar de details van een specifieke pony? Iedere pony heeft een eigen informatiepagina! Kijk voor het aanbod op de veilingpagina en maak uw keuze!