Nieuws  engelspng  duitspng  franspng

28-10-2023 Select Sale 2023 kende een super verloop met record aantal te veilen pony's!

Benieuwd naar een terugblik op deze bijzonder geslaagde editie? Klik dan hier!

Curious to look back at this particularly successful edition? Then click here!


14-10-2023

Het is bijna zover. Wij zijn klaar voor de twaalfde editie van de Shetland pony Select Sale op 28 oktober in Panningen. Vanwege de recorddeelname van 122 gekwalificeerde pony’s beginnen we om 10.00 uur met de veiling, dat is en half uur vroeger dan normaal en eerder aangekondigd. Houdt hier rekening mee! De pony’s zijn te bezichtigen vanaf 9 uur! In totaal dus maar liefst 122 geselecteerde pony’s die op de veiling komen. Daarbij 20 veulens, 19 enters en 16 twenters en 67 drie jaar en oudere merries. Het is weer een mooi gevarieerd aanbod.

Veulens

Bij de 20 veulens ongeveer een gelijke verdeling tussen de mini/kleineren (11) en de groteren (9). Een breed kleurenpalet van maar liefst 10 verschillende kleuren. Van de 20 veulens zijn er zes bont, daarbij 5 grote maat en dat biedt kansen. Want grote maats bonten zijn al zeldzaam en zeker vosbonten in die maat en daarvan komen er maar liefst vier. Extra aantrekkelijk zijn zeker ook de mini cremello en de blue-dun middenmaat en de twee palomino mini’s. Verder 6 vosveulens, waarvan 4 in de minimaat, 2 bruine mini’s en 2 grotere zwarten.

Jeugd

Er komen 19 enters in de veiling, waarbij de kleinere maten met 13 in de meerderheid zijn. In de midden en grote maat twee zwarten, twee vosbonten (beiden groot) en twee vossen. Er zijn 8 mini’s aangemeld bij de enters met 7 verschillende kleuren. Daarbij de mini-jeugdkampioene van Kapel-Avezaath, die gekwalificeerd is voor de nationale keuring in Lunteren. Van de 19 zijn er 7 zwart, 4 vos, 1 zeldzame bruinschimmelbonte mini, 1 smokey, 3 vosbonten, 1 bruine, 1 zwartbonte en 1 palomino. Er komen 16 twenters. Daarbij ook een gekwalificeerde kampioene voor Lunteren, de jeugdkampioene kleine maat van Groningen. Ook hier de kleinere maten in de meerderheid met 8 mini’s, 3 kleine maat, 4 midden maat en 1 grote maat. Voor zover in te schatten want de jeugdpony’s worden op de veiling nog exact gemeten. Bij de mini’s een interessante collectie met ook een paar aparte kleuren, zoals een zeldzame bruinroan van goede komaf en een valkbonte. Bij de 16 twenters 5 bonten, 5 zwarten, 5 vossen en een bruinroan.

Ouderen

Er komen 67 oudere merries in de veiling, waarvan maar liefst 28 mini, 19 kleine maat, 11 midden maat en 9 grote maat. Bij de 28 merries in de minimaat 4 eerste premie merries, 2 vossen en 2 bruinen. Er komen 8 vossen en 8 zwarten bij de mini’s en daarnaast 6 bonten (1 valkbonte, 2 vosbonten, 2 bruinbonten en 1 zwartbonte), 1 blue-dun, 3 bruinen, 1 moorkopschimmel en 1 palomino. Maar liefst 19 merries in de kleine maat worden aangeboden. Daarbij 8 zwarten, 5 vossen, 2 zwartbonten, 1 bruine, 1 vosbonte en een palomino kroonmerrie. Bij de 19 kleine maat 4 zwarten en 3 vossen met een eerste premie.

In de middenmaat komen 11 pony’s. Daarbij voor deze maat een paar extra interessante merries qua kleur, een wildkleur bruinbonte uit de Zandkamp fokkerij, een fraaie zwartbonte uit de Aschberg fokkerij en een cream-dun kroonmerrie. Verder 3 eerste premie merries in deze groep (allen zwart), in totaal 6 zwarten en 2 vossen in deze groep van 11. Tot slot een aanbod van 9 merries in de grote maat. Daarbij zes zwarten, waarvan 3 met een 1e premie. Verder 2 vos kroonmerries uit de Achterdijk fokkerij en een mooie driejarige grote vosbonte.

Loterij

Ook dit jaar wordt weer een loterij gehouden. De opbrengst gaat naar de jongerenkeuring (50%) en de DVB foundation (andere 50%). DVB Foundation heeft als missie ruiters met een beperking te ondersteunen.

30-09-2023

De inschrijving voor de veiling 2023 op 28 oktober is gesloten, zoals gemeld kon tot 1 oktober worden aangemeld. Wij kunnen melden dat we een record aantal aanmeldingen hebben, ruim 120. Bedankt voor het vertrouwen en we gaan er een mooie veiling van maken.

02-09-2023

Biedt u dit jaar ook (weer) een pony aan op de veiling en gaat het om een drachtige merrie? Het is belangrijk dat u dan een geldig dekbewijs heeft én dat de merrie drachtig gescand is met een getekende drachtigheidsverklaring. Klik hier voor een voorbeeld van de drachtigheidsverklaring.


01-09-2023 De eerste pony's staan online! 

De eerste geselecteerde pony's staan online! Vanaf nu komen er bijna dagelijks nieuwe pony's bij op de site! Dus hou de pagina's en onze facebookpagina in de gaten! Hier vindt u de volwassen dieren. En hier de veulens en jeugd.

16-07-2023 Nieuwsflits Shetland Select Sale

Mensen, we zijn weer volop in voorbereiding voor de 12e editie van de Shetland Select Sale op de nieuwe locatie: manege de Vosberg in Panningen, Limburg op 28 oktober 2023. We hebben er na het enorme succes van 2022 weer heel veel zin in. Bovendien hebben we het tij mee, de prijzen zijn goed, de vraag is groot, dus we rekenen op een succesvolle veiling en rekenen op mooie aanmeldingen.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden.


 

 


 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.