Nieuws  engelspng  duitspng  franspng

30-10-2022 Select Sale 2022 breekt alle records!

Wát een geweldig resultaat, deze 2022 veiling! Nog nooit werden de pony's voor zulke hoge bedragen verkocht. Veilingtopper was een mushroom minimerrie, die voor 7500 euro van eigenaar wisselde! Benieuwd naar een terugblik op deze bijzonder geslaagde editie? Klik dan hier!

What a great result, this 2022 auction! Never before have ponies been sold for such high prices. Auction topper was a mushroom mini mare, which changed hands for 7500 euros! Curious to look back at this particularly successful edition? Then click here!

23-10-2022 Een loting voor het goede doel tijdens de Shetland Pony Select Sale!

Ook dit jaar zal bij de Shetland Pony Select Sale, 29 oktober in Panningen, weer een loterij worden gehouden. De opbrengst is niet voor de veiling, maar gaat volledig naar twee goede doelen. De jongerenkeuring van het NSPS en DVB. 

Benieuwd naar de prijzen? Klik dan hier!

14-10-2022 De geselecteerde collectie pony's is compleet! Lees hier de samenvatting

Klik hier om een korte samenvatting te lezen van de dieren die op de veiling aangeboden zullen worden. Alle pony's zijn geselecteerd en hebben hun eigen pagina met alle details. Klik hier voor het overzicht van alle pony's.

engelspng Click here for a short summary of the ponies that will be presented at the auction. All the ponies are now selected and they all have individual pages with all detailed info. Click here to go to the selected ponies.

27-07-2022
Nieuwsflits Shetland Select Sale

Mensen, we zijn weer volop in voorbereiding voor de 11e editie van de Shetland Select Sale op de nieuwe locatie: manege de Vosberg in Panningen in Limburg op 29 oktober 2022. We hebben er na twee jaar corona-stop op een nieuwe locatie heel veel zin in. Bovendien hebben we het tij mee, de prijzen zijn goed, de vraag is groot, dus we rekenen op een succesvolle veiling en rekenen op mooie aanmeldingen.

Aanmelding is open
De aanmelding voor alweer de elfde editie van de Shetland Select Sale is open. U kunt aanmelden tot 7 oktober maar wees er dus op tijd bij, want er wordt echt geselecteerd, het streefgetal is rond de 100 pony’s. Shetlandpony’s van 3 jaar en ouder moeten minimaal een keer een 2e premie hebben behaald, midden- en grote maats zwarte pony’s geboren in 2018 of eerder moeten minimaal een 1e premie hebben behaald, enters en twenters moeten geprimeerd zijn in 2021 of 2022 (we zullen dit jaar soepel zijn bij gemist keuringsbezoek door corona) en de merrieveulens van goede afstamming en geboren voor 1 juli. Pony’s worden veterinair gekeurd op mond en knieën door een bij het NSPS erkende dierenarts.

Drachtige merries moeten in het bezit zijn van een getekende drachtigheidsverklaring van uiterlijk 10 oktober 2022. Er worden uitsluitend dieren geaccepteerd van bij het NSPS goedgekeurde stamboek selectie A hengsten en merries die dragend zijn ook uitsluitend gedekt door stamboek selectie A hengsten. Het bestuur van de veiling selecteert de pony’s zodanig dat er een goede verdeling naar kleur, maat en leeftijd zal zijn, die aan alle voorgaande toelatings- en kwaliteitseisen voldoet en aansluit op de vraag vanuit de markt. Dat wil zeggen dat de veilinghouder inzendingen kan weigeren als in de betreffende maat, kleur of leeftijd al voldoende dieren geselecteerd zijn.

De afgelopen jaren was er vooral belangstelling voor de mini- en grote maat en was kleur ook een belangrijke factor. Vooral bonten stonden in de belangstelling. Inschrijven kan hier via het aanmeldformulier op deze website. Stuur tevens een goede foto van de door u opgegeven pony, een mooie foto verkoopt! Deze foto moet minimaal 1Mb groot zijn als deze digitaal aangeleverd wordt. Bij een slechte foto kan de pony worden geweigerd, onze buitenlandse kopers kijken dagelijks op de site en goede foto’s zijn dus een reclame. Graag uw foto per email via de site opsturen. Uw aanmelding is pas definitief als u € 25,00 hebt gestort op bankrekeningnummer NL69 RABO 0106582607 ten name van de veilinghouder onder vermelding van "inschrijving veiling". Mocht uw pony niet worden geselecteerd dan ontvangt u het bedrag retour. U hoort snel of u geselecteerd bent. Hoe eerder opgegeven hoe eerder in de groep op de veiling en hoe groter de kans op een goede prijs.

Wij bevelen deze veiling van harte bij u aan. De prijzen zijn uitstekend de laatste jaren en er is veel belangstelling van kopers. Dus laat u niet weerhouden en schrijf in. U kunt voor € 20 ook VRIEND VAN DE VEILING worden, uw ondersteuning hebben we hard nodig. Ook is het mogelijk de veiling te sponsoren bijvoorbeeld door een advertentie in de catalogus, interessant voor uw stal, want veel buitenlanders kopen een catalogus. Ook dit kan via de site. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud van Raak: 06-12778167 of via de site een mail sturen.

24-06-2020

SHETLAND SELECT SALE 2020 AFGELAST
Helaas zal de Shetland Select Sale in 2020 niet doorgaan. Er kan niet voldaan worden aan alle COVID-19 maatregelen. Er zit teveel risico aan de organisatie. Wij hopen op uw begrip. Noteer vast de datum 30-10-2021, want dan gaan we weer een fantastische Shetland Select Sale voor uw organiseren. U mag dan niet ontbreken. Vrienden die al vriend zijn geworden voor 2020 ontvangen gratis een vriendenkaart voor 2021.

18-10-2019

Alle veilingpony's van dit jaar staan online! Klik hier voor de NIEUWSFLITS met een voorbeschouwing van het prachtige veilingaanbod van deze editie!

07-10-2019

De inschrijving voor de veiling van dit jaar is gesloten. We mogen ons wederom verheugen met een groot aantal aanmelding, waaruit we een zorgvuldige selectie hebben gemaakt. Nog een paar weken, en dan presenteren we ze graag aan u tijdens de 10e edtie van de Select Sale! U komt toch ook?

30-08-2019

De eerste geselecteerde pony staat online! En wat voor een! De meervoudige kampioenskroonmerrie Charming van de Winterdijk! Dragend mét merrieveulen! Vanaf nu komen er bijna dagelijks nieuwe pony's bij op de site! Dus hou de pagina's in de gaten! Hier vindt u de volwassen dieren. En hier straks de jeugd.

14-08-2019

Biedt u dit jaar ook (weer) een pony aan op de veiling en gaat het om een drachtige merrie? Het is belangrijk dat u dan een geldig dekbewijs heeft én dat de merrie drachtig gescand is met een getekende drachtigheidsverklaring. Klik hier voor een voorbeeld van de drachtigheidsverklaring.

13-08-2019

Nog maar een paar maanden tot de 2019 veiling! En dat betekent tijd voor een nieuwsflits! Klik hier om hem te lezen.

02-05-2019

De nieuwe website is online! In de zomer starten we het met het vullen van de pagina's voor de 2019 veiling. Heeft u in de tussentijd vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.